ОБНОВЕНА. ШЕСТИМА ИСКАТ КМЕТСКИЯ ПОСТ В МОНТАНА

Публикувано на 26/09/2023 13:01
/ прегледи: 1 422
/ в Общество, Събития
Montana-52

Петима са  регистрираните досега кандидати за кмет на Монтана на предстоящите избори.  Освен Златко Живков, издигнат от местна коалиция с водеща партия СДС, в която влиза и ГЕРБ, за кметския пост ще се състезават Теменужка  Цветкова – ПП-ДБ,  Камелия Трифонова – БСП за България,  Любомир Иванов – Земеделски съюз Александър Стамболийски и Петър Петров – Възраждане.

Часове преди изтичане на крайния срок в общинската избирателна комисия са регистрирани  седем  кандидатски листи за общински съветници.  За места в местния парламент, освен  партиите и коалициите  регистриралите кандидати за кмет на общината, ще се състезават и Партията на зелените и коалицията  НДСВ/ДПС и Български гласъ/. Като  независим кандидат за общински съветник е регистриран Кръсто Тодоров.

За кметове на 20 села в община Монтана, с население над 100 души,  кандидатите са 41. В  Смоляновци, Благово, Винище и  Вирове кандидати има само местната коалиция издигнала и Златко Живков и това са досегашните кметове на тези села. В Студено буче, Славотин, Стубел, Липен, Крапчене, Долна Вереница, Белотинци и Безденица кандидатите са по двама, в Габровница, Николово,  Д. Белотинци, Горно Церовене, Д-р Йосифово, Долна Рикса и Сумер кандидатите за кмет са по трима.

Срокът за регистрация на кметове и общински съветници изтича в 17 часа днес.

Вече има регистрация на още една листа  с кандидати за общински съветници и  кандидат за кмет на Монтана – Светослав Георгиев от Левицата!

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ