НАД 1 100 ДКА СУХИ ТРЕВИ И ХРАСТИ ИЗГОРЯХА ЗА ДЕН

Публикувано на 12/09/2017 12:12
/ прегледи: 485
/ в Общество, Събития
1

Искри от запалено стърнище в землището на с. Лехчево подпали две ниви с царевица късно след обяд в неделя. Огънят е погълнал 6 дка царевица , собственост на 74-годишен мъж от селото, както и съседен масив от 5 дка, собственост на 41-годишен мъж от Лехчево.

Все още не е установено кой е запалил стърнището. Полицията разследва случая.

Пожар, започнал около 16 часа в понеделник в с. Мърчево е унищожил част от стопанска постройка и 250 бали слама Причините за пожара и нанесените  щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОД на МВР.

Отново в понеделник в  14,30  ч. екип на пожарната в Брусарци гаси две селскостопански постройки в с. Крива бара. Освен сградите унищожени са  и 2 тона въглища. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Малко след 15.30 ч. в понеделник два екипа от сектор „Специализирани  дейности”, две пожарни  на РСПБЗН Монтана, както и колегите им от Гаврил Геново са гасили  пожар в местността „Пъстрина”, между селата Пали Лула и Охрид. Обгорели са  500 дка сухи треви и храсти.
Запалвания на сухи треви е имало на още няколко места в региона. Само в землището на Якимово са изпепелени  600 дка сухи треви.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ