ПОСЛЕДНО ОТ избори

ВАНИНА ВЕЦИНА: ИЗБОР ВИНАГИ ИМА – ГЛАСУВАЙТЕ!

Публикувано на 07/06/2024 13:01
/ прегледи: 62

Ванина Вецина
Народен представител
Водач на листата на Коалиция ПП-ДБ в Монтана

ИЗБОР ВИНАГИ ИМА – ГЛАСУВАЙТЕ!

Уважаеми жители на област Монтана,
Скъпи съграждани,
Предстоят много важни избори и отвсякъде чуваме коментари за гражданска апатия, предопределен вот и липса на избор.
На 9 юни изборът ще бъде не между партиите и кандидатите, а между купения и свободния вот! Ако излязат само тези, които се продават за 50 лева, техните лидери ще ни управляват! Ако излязат всички свободомислещи хора и покажат силата си като мнозинство, в Народното събрание ще отидат хора, посочени от тях и отговорни пред тях!
Призивът ми е към всички вас – свободните хора от област Монтана – не се отказвайте от правото си на глас! Гласувайте и за двата избора на 9 юни! И двата са много важни за България, за областта, за бъдещето на децата ни!
В крайна сметка животът е поредица от избори и всеки ден и дори час правим такива. Ще допуснем ли да ни отнемат най-важния избор? Този, който ни дава правото да избираме хората, които ще ни управляват и начина, по който ще го правят!
Не е вярно, че нямаме избор! В област Монтана има регистрирани 31 листи със 165 кандидати за народни представители. Да, една част са случайни хора, други са показали, че не може да им се има доверие, трети направо ни манипулират… Но със сигурност има четирима поне, които имат качествата и капацитета да защитят интересите ни. Предимството на малките области е, че ние всички се познаваме. Тези хора са ваши приятели, съседи, колеги, познати, опоненти…Вие много добре може да прецените кой в крайна сметка ще работи за областта, а не за собствената си или за партийната изгода.
Не е вярно също, че всичко е предопределено. Все още не е! Въпрос на проста математика е  – бройката купени и манипулирани гласове е ясна отпреди месеци, тя няма да се промени драстично. Това, което може да се промени обаче е избирателната активност. Един е процентът на купения вот при 30% излезли да гласуват, съвсем друг ще бъде при 45% и тотално различен при 50-60%! Това зависи от всеки от нас и тук измама не може да има!
Малка област с четири мандата като нашата не може да си позволи лукса да прави грешни избори. Тези четирима народни представители, които ще посочим, имат да свършат огромна работа, за да може Монтана и Северозападът да бъдат реален приоритет на няколко бъдещи правителства. А, повярвайте ми, това няма да бъдат кандидатите, за които се пазарува.
От тях не можем нищо нито да изискваме, нито да очакваме!
Като кандидат на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  застанах честно пред вас и споделих всичко, което сме направили и което можем да направим, ако спечелим доверието ви. Като човек, роден тук и привързан към родния край, мога смело да ви обещая, че нито за момент няма да се откажа от каузата си да видя Северозапада развит и проспериращ! Мога да го направя само заедно с вас, с вашата активна подкрепа!

Изборът е ваш! Моля ви, направете го в името на родния ни край, в името на децата ни!

За Ванина Вецина гласувайте с бюлетина №14

Поздрави,

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ОБРЪЩЕНИЕ НА РУМЕН ХРИСТОВ, ВОДАЧ НА ГЕРБ-СДС ЗА 12 МИР

Публикувано на 07/06/2024 0:12
/ прегледи: 50

Обръщение на Румен Христов, водач на ГЕРБ-СДС в 12 МИР- Монтана

Уважаеми жители на Монтана и региона!

На 9 юни избираме депутати за българския и европейския парламент. Резултатът ще определи бъдещето на нашата Родина и на Европейския съюз в следващите години. Призовавам Ви да отидете до урните и да гласувате, да изразите свободно предпочитанията си, да се възползвате от правото си на избор!

Вероятно сте уморени от поредицата избори в последните 3 години.

Вероятно се питате: „Докога ще продължава тази политическа криза? Няма ли да се разберат най-сетне и държавата да заработи спокойно?“.

Напълно сте прави да негодувате, но единственият начин да излезем от непрекъснатия изборен цикъл, е да има стабилно мнозинство в парламента, което да гласува доверие на дългосрочен редовен кабинет, и той да работи с грижа и в полза на българския народ.

Това може да се случи, ако ГЕРБ-СДС, които отново ще бъдем първа сила, получим мощна подкрепа, за да имаме достатъчно на брой депутати и да гарантираме съставянето на отговорно и полезно правителство.

Видя се, че компромисите, които направихме с ПП-ДБ, бяха изгубено за България време, защото те доказаха, че не ги бива да управляват. Тяхната промяна се оказа една фантасмагория, красива приказка с лош край.

Не можем повече да им позволяваме да си играят на политика! България заслужава подготвени, опитни и отговорни управленци. Ние, от ГЕРБ-СДС сме доказали, че сме такива.

Аз, като водач в Монтана, съм убеден, че градът и регионът заслужават повече подкрепа за бързи и удобни пътища, за повече инвестиции, за по-високи доходи и за по-добър живот.

И ще работя за това!

Подкрепете ни с номер 22, за да заработи държавата на пълни обороти!

С 22 за стабилна България в сигурна Европа!

Купуването  и продаването на гласове е престъпление.