ОТ ПОНЕДЕЛНИК: ТИРОВЕТЕ СА ПРЕЗ ПЕТРОХАН

Публикувано на 21/06/2024 16:04
/ прегледи: 455
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Протест срещу преминаването на тежкотоварни камиони през Петрохан ще има на 25 юни.

По покана на министър инж. Виолета Коритарова в Министерството на регионалното развитие и благоустройството е проведена  среща с народни представители от Монтана и Видин –  Росица Кирова, Румен Христов, Вера Александрова, Димитър Аврамов и Любен Иванов. Обсъдени са  вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра, Лютидол и п. в. „Новачене“. Затварянето се налага заради завършване на строителството на отсечката от Мездра до пътен възел „Новачане“.

Постигнато е съгласие обходът за тежкотоварни автомобили през Петрохан да бъде въведен за  30 дни и да бъде направен анализ на трафика, за да се прецени дали е необходима промяна. От понеделник, 24 юни, тежкотоварните превозни средства няма да могат да преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и в почивните дни . Проходът ще е забранен за МПС над 3,5 тона в интервалите между 6.00 ч. и 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 часа, както и в събота и неделя. Това означава, че тежкотоварните превозни средства ще могат да пътуват през Петрохан не само през деня, но и през нощта.

от протокола:

Председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев : „за да се гарантира спазването на организацията на движение през прохода Петрохан, се предвижда да има пропускателен пункт с патрул, както и допълнителни мерки за повишаване на безопасността в рискови участъци.“

Гл. комисар Илков: “ решението е базирано на много анализи и няма по-добра алтернатива.“

„Искаме ангажимент, че АПИ ще започне да работи интензивно със строителя, за да се наваксат забавяния и през декември да има Акт 15 за пътя Мездра – Ботевград,“ каза Росица Кирова. Румен Христов подчерта, „несгодите трябва да бъдат преглътнати и пътят трябва да бъде построен.“  

 

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. ГОДО

    То от 25 години е ясно кой ще „преглъща“ несгодите… Никога арогантният назначен глупак или тоядето разпределя „парсата „.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ