БОНУСИ ЗА 177 СЕКЦИОННИ КОМИСИИ

Публикувано на 21/06/2024 14:02
/ прегледи: 207
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

На фона на хилядите сгрешени  протоколи от изборите за европейски и национален парламент повече от половината от общо 296 секционни комисии в област Монтана са попълнили документите без грешка. За перфектно свършената работа те ще получат допълнително по 25 лв.

Районната избирателна комисия в Монтана вече е изпратила документите за допълнителното плащане на общините, където членовете на СИК ще получат възнагражденията си.

„Около 60 процента  от комисиите нямат  корекции протокола си. Това са 177 комисии. Така редовите членове на секционни комисии ще получат общо по около  300 лв. СИК-овете в най – малките общини в региона са се справили с попълването на протоколите без грешки”, Петко Петков, говорител на РИК, Монтана

Челните три места се заемат от Медковец / 7 от 8/, Брусарци /13 от 16/ и Г. Дамяново /11 от 14/. За Монтана процентът е малко под 50.” Който е ходил на обучение и е слушал, се е справил”, обобщи П. Петков.

119 секционни комисии в област Монтана са имали по няколко грешки при отчитането на резултатите от гласуването на 9 юни.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ