И ПЪТНАТА АГЕНЦИЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ОБХОДА НА МОНТАНА

Публикувано на 15/05/2015 13:01
/ прегледи: 1 713
/ коментари: 2 / в Събития
апи - д. в.

Движението по първокласния път I-1 (Е-79) край монтанското село Долна Вереница се очаква да бъде възстановено във вторник – 19 май. Участъкът e затворензаради строителството на обходния път на град Монтана, това съобщиха преди минути от АПИ. /Агенция пътна инфраструктура/ И още от съобщението:
На обекта се работи на пълни обороти, на удължен работен ден, при пълна мобилизация, за да се наваксат дъждовните дни, които миналата седмица възпрепятстваха строителните дейности. На пътния възел са ангажирани 100 души, 12 верижни машини и 16 тежкотоварни камиона. С повишена мобилизация и на двусменен режим се работи и в останала част от обекта.
Новоизграждащото се трасе на обходния път на гр. Монтана, с дължина 12,5 км, е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV.
Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Изпълнител на строително-монтажните работи е Обединение „Обход Монтана”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Пи Ес Ай“ АД, гр. Стара Загора. Строителният надзор осъществява Обединение „ЕН АР – ИНФРАМ – 2”, в което участват „ЕН АР КОНСУЛТ” ЕООД – гр. Хасково и „ИНФРАМ” АД – гр. Прага.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Прогнозирам при това бързане, че работата няма да бъде свършена качествено и очаквам проблеми в бъдеще с пътя. Дано не съм прав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ