ОВЧАРКАТА ЮЛИ ПРОВЕРЯВА ФЕНОВЕТЕ ПРЕДИ МАЧ

Публикувано на 15/05/2015 17:05
/ прегледи: 543
/ в Събития
кучета

Десетият национален преглед за водачи на служебни кучета приключи в Берковица.  Полицаи, митничари, служители на ГД ”Изтърпяване на наказанията” демонстрираха качествата на незаменимите търсачи на следи. Гости от Академията за обучение на митничари в Русия подариха таблети на най-добре представилите се, както и образци на мириси от различни взривни и наркотични вещества. „Силата на тези момчето е с кучето”, подчерта комисар Ст. Теофилов от ГД”Национална полиция” при награждаването на победителите.
Цанко Петров, с куче Инго от полицейската дирекция във Варна спечели първо място в категорията универсално куче. Инго е с най-висок резултат в дисциплините „Работа по следа”, „Обща дресировка, подчинение”, „Атака и защита”.
Кирил Василев от столичната дирекция на полицията с куче Юли зае първо място в състезанието за Откриване на взривни вещества – „Претърсване на колети”, „Претърсване на затворени помещения и автомобили”. „Понякога Юли работи 12- 14 часа”, казва водачът му. Особено , когато има дерби мачове между столични отбори. Юли непрекъснато е на входа на стадиона.

Кристиян Тилихой от Румъния с куче Джеф е с най-много точки в състезанието Откриване на наркотични вещества – „Претърсване на колети”, „Претърсване на затворени помещения”, „Претърсване на автомобили”.
530 служебни кучета помагат на полицаите от всички сектори в ежедневната им работа, подчерта д-р Илия Вълчев, нач. сектор „кинология”.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ