ПУСКАТ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ Д. ВЕРЕНИЦА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ?

Публикувано на 14/05/2015 20:08
/ прегледи: 1 743
/ коментари: 2 / в Събития
вер. общ

В понеделник 18 май вероятно ще бъде възстановено движението по първокласния път I-1 (Е-79) край с. Долна Вереница. Ако не вали в събота и неделя, асфалтирането на едното платно ще приключи в понеделник вечер или вторник сутринта, смята ръководителят на обекта Ив. Крачолов. Участъкът e затворен от близо два месеца и трафикът е пренасочен по обходни пътища, които удължават разстоянието с над 40 км. Това е третото поред отлагане на категорично определен срок за изграждане на пътния възел. Сроковете бяха 30 април и нито ден повече; 15 май, категорично ще бъде отворен; сега 18 -19 май.
Все още няма официално съобщение на интернет страницата на основната фирма изпълнител „Трейс груп”. Последната информация за този обект там е от 29 април:
…„В момента се изгражда пътният възел край Монтана при км 102+750 на път І-1 (Е 79). Предвижда се до 15 май да приключи работата по директното трасе за Видин, което ще позволи да бъде възстановена връзката на селата Долна Вереница, Горна Вереница и Винище с областния град. Фирмата-изпълнител работи на трисменен режим. Денонощно на терен по изграждането на пътния възел са ангажирани 84 души, 10 верижни машини и 16 тежкотоварни камиона.
С повишена мобилизация и на двусменен режим се работи и в останала част от обекта. Ангажирани са 104 души и 41 строителни машини. Целта е да се навакса забавянето, причинено от лошите метеорологични условия, и дългите отчуждителни процедури. Изпълняват се изкопи, насипи, изграждат се дренажи, колектори и водостоци. Извършват се дейности по строителството на големите пътни съоръжения, които са готови на 86%.”….

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Така и думичка не чухме от „местната“ депутатка Десислава Атанасова за причиненото неудобство на хората и защо не се спазват сроковете (е, все пак тя се занимава в момента с КТБ, не я интересуват някакви пътища). Случаят малко напомня на друг голям проект на ГЕРБ-ремонта на Петрохан, гръмко започнат от Искрето и Лиляна Павлова, и изкарал хората на протести, заради незавършването му в срок, въпреки уж осигуреното финансиране. А интересно и защо гузно мълчат по въпроса от Фейсбук страницата на ГЕРБ-Монтана?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ