БЕЗВЪЗМЕЗДНО: 250 РЕКЛАМНИ ЗНАМЕНА И 10 БИЛБОРДА

Публикувано на 13/09/2022 15:03
/ прегледи: 338
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Разрешение за поставяне на 250 знамена и 10 билборда за реклама на ФК”Монтана”, ВК„Монтана волей” и  БК”Монтана 2003”върху електрически стълбове, и  на входовете на града даде на днешното си заседание Общинският съвет. Рекламните материали ще бъдат поставени без търг или конкурс, като  клубовете няма да плащат такса за това в следващите пет години. Само 1 от гласувалите 31 съветници гласува против това прдложение.

Съветниците одобриха и предложения за формиране на маломерни паралелки в общински училища. В Първо училище в Монтана една от общо трите паралелки шести клас,  ще е с 16 ученици. В Пето училище – една паралелка, от общо двата шести класа, също ще е с 16 ученици.

Заради закриването на основното училище в с. Д-р Йосифово, съветниците прехвърлиха управлението на триетажната  сграда на училището, с балансова стойност над 46 000 лв на местното кметство.

Приета бе и Програма за управление на отпадъците в община Монтана за периода 2001 – 2008 година. Целта й е намаляване  количеството на образуваните и депонирани отпадъци. Всяка година кметът на общината трябва да внася в Общинския съвет отчет за изпълнението на програмата.  Поради значителния й обем, тя не бе предоставена на съветниците, екземпляр от този документ е на разположение на всички интересуващи е в канцеларията на Общинския съвет. Решението за приемането на програмата може да се обжалва пред Адм. съд в 14-дневен срок.

Съветниците приеха предложение от зам. кмета Ст. Станоев за даване имена на улици. В Монтана новообразувана улица в старата промишлена зона става „Крайречна”. В с. Безденица три улици получават имената „Синчец”, „Китка” и „Мерата”.

Приета бе и докладна записка за продажба на общинско жилище от 65 кв м.,в „Младост”, бл 12,ет. 7 на наемателката му за 46 166 лв.

Одобрени бяха и четири докладни записки за продажба на общински имоти, три от тях в местността „Парта” и един от 370 кв м. площ, с  неидентифициран в докладната записка адрес и  цена от 14 220 лв.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ