ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР ЗА ПОЖАРНИКАР ОТ МОНТАНА

Публикувано на 13/09/2022 15:03
/ прегледи: 1 121
/ в Общество, Събития
DSC08914

Пожарникар от Монтана получи почетен знак на МВР за дългогодишна безупречна служба. Поводът е  празникът на  служителите от „Пожарна безопасност и спасяване”, който с отбелязва на 14 септември. Общо  25  служители в системата на пожарната в област Монтана  получават различни  награди за празника.

Дилян Христов от 24 години e все в пожарната, днес благодари на ръководството, че са оценили усилията и старанието му.  Остават му още два месеца и половина и излиза  в пенсия. Тук оставя много приятели и очаква  нови предизвикателства.

Сравнително спокойна година е била 2022 г. за огнеборците от област Монтана с изключение на водното бедствие във Вършец. По повод седмицата на пожарната днес те направиха демонстрация на  полигона в учебния център в Монтана.

Ком. Венцислав Райков, директор на РДПБЗН разказа какво се прави за модернизирането на учебния център.  Реновира се целия полигон, изгражда се магистрала, тренажорна влакова композиция, учебна кула и сграда за земетресение,  два склада стават учебни кабинети и преподавателска стая, ремонтират се  санитарни възли и столовата. Всичко това се финансира по Програма на вътрешна сигурност на МВР.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ