ПРОДАВАТ ПЪРВИЯ ЕТАЖ НА СГРАДАТА НА КОМСОМОЛА

Публикувано на 27/02/2018 15:03
/ прегледи: 1 149
/ в Общество, Събития
novini-montana

Общината  да продаде първия етаж на  сградата на Комсомола, решиха на заседанието си днес общинските съветници. Разгънатата площ на етажа е 411 кв м,а данъчната оценка  192 000 лв, а пазарната 250 780 лв.  Продажбата ще стане чрез публичен търг с явно наддаване.

Агенцията за регионално развитие и Бизнес център 2000 – Монтана подготвя проект за изграждане на Пазар на занаятите в Монтана. .  Проектът ще кандидатства за финансиране по ПТС „България – Сърбия”. Съветниците разгледаха искането на изп. директор на Агенцията за регионално развитие Георгия Димитрова, за нуждите на бъдещия Пазар на занаятите  да бъде предоставен безвъзмездно  терен от 1 дка на ул. „Индустриална” №1. Там ще бъде построена  двуетажна сграда, която ще бъде  бъде ползвана безвъзмездно  7 години. По проекта Монтана ще си партнира с Пирот, като двете страни ще реализиарт обекти на обща стойност 600 000 евро.

Съветниците разрешиха  да  бъде обявен  конкурс за избор на наематели на 16 язовира, собственост на община Монтана.Задължението на наемателите, с които ще бъдат сключени договори за 10 г. ще е стопанисване, поддръжка и експлоатация на язовирите , язовирните стени и съоръженията към тях .  За участие в конкурса ще бъдат допускани кандидати, които отговарят на изискванията на Закона за водите. Срокът за ползване. Няма да се провежда конкурс само за яз.“Долна вода“ край с. Студено буче, който е предоставен за ползване на Ловно-рибарското дружество „Огоста“ – Монтана.

Съветниците одобриха промяна на предназначението на нива, с площ 4 дка в местността Лъката,за „ново, ниско застрояване”. Искането е от „ДОВА-П” – Монтана .

Община Монтана, чрез представителя си в общото събрание на Асоциацията на В и К ще гласува „за” приемане отчета на Асоциацията за 2017 г. и бюджета за тази година. Представителят на Монтана ще подкрепи и инвестиционната програма на „В и К „ за периода 2016 – 2030 г.

До края на настоящата година бяха удължени договорите на 13 фирми, които имат  малки търговски обекти в различни части на града по отменен текст от ППЗТСУ.

Одобрен бе и списък на общинските пасища, мери и ливади за общо и индивидуално ползване за стопанската 2018-2019 г.за  села и землището на гр. Монтана, без това на с. Войници.

Съветниците разрешиха наемател на общинско жилище в ЖК”Младост” бл 4, ет.4 , с площ  42 кв. м. да бъде продадено. Определената пазарна цена е 20 500 лв.

Бе приет и отчета за изпълнението на бюджета на община Монтана за 2017 г.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ