ПАК ИСКАТ ТУНЕЛ ПОД ПЕТРОХАН, СИГУРНО Е, ЧЕ ИДАТ ИЗБОРИ

Публикувано на 02/01/2017 19:07
/ прегледи: 1 061
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
image9

Поредна подписка за тунел под Петрохан започна в Берковица. Инициаторите твърдят, че вече стотици са подкрепили с подписите си идеята.Певческата група от читалището в с. Гаганица бодро популяризира инициативата, като рано-рано на 2 януари огласи планината под прохода  с няколко песни.

Дали подписката ще има успех не е ясно , както всъщност не е ясно и колко хора  са се включили в нея. Но трябва да припомним, че идеята за тунел под Петрохан е поне на няколко десетки години. Става актуална винаги преди избори. Още през 2003 година по време на управлението на Симеон Сакскобургготски, тунелът  е обсъждан с обещание до 2007  да бъде завършен. През 2008 –ма идеята отново е отупана от праха, като за изграждане на съоръжението е взето решение от Съвета за регионално развитие на Северозапада /областите Видин, Монтана, Враца/ и дори се стига до решение на правителството. За тунел под Петрохан много се говори, но проект всъщност  никога не е имало.

Но, да припомним и други обещания на нови и стари политици  преди избори, все  за тъй лелеяното развитие на Северозапада:

Мост на Дунав Лом – Расту

Граничен контролно – пропускателен пункт със Сърбия край с. Салаш.

И още:  гаранции, „че чужди инвеститори едва ли не от утре почват да строят тук завод за автомобилни части на много известна марка“ и още, и още…

И тъй като настоящите организатори на подписката твърдят, че ще искат среща с новоизбрания президент Р. Радев, няма да е зле да поискат от него съдействие и за възраждане ако не на авиобазата, то поне на летището в Габровница.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Някой

    Ха, тунел! Те ГЕРБ не можаха да асфалтират прохода предишния им мандат, чакайте сега тунел да ни направят! Имаше даже и протести ако някой не помни. Финансовия министър каза на един парламентарен контрол лятото, че тук пътища не ни трябват, защото всички щели да минават оттук транзит и това с нищо нямало да ни помогне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ