200 ЛЕВА ТАКСА ЗА ПРОКОПАВАНЕ НА ОБЩИНСКИ ПЪТ

Публикувано на 24/10/2017 15:03
/ прегледи: 1 036
/ коментари: 1 / в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
1

Общинските съветници одобриха такси за специално ползване на общински пътища. Така издаването на разрешение за ползване на пътища от общинската мрежа са между 40 и 200 лв. За изграждане на крайпътен обект – преместваем, единичен или комплекс от два, три и повече обекта  от 60 до 180 лв. Тук влизат и газстанция, автосервиз, автомивка, охраняем паркинг, както и търговски обекти. За издаване на разрешение за провеждане на състезания и други, които налагат спиране на движението таксата е 150 лв/час, за отклоняване на движението,  както и за ремонтни дейности 25-50 лв на ден.

За експлоатация на търговски  крайпътен обект, включително бензиностанция  и пътна връзка към него от 250 до 1 500 лв. За рекламни кръйпътни съоръжения таксите са ог 90 до 160 лв.

Съветниците одобриха продажби на общински имоти, между тях две второстепенни улици с площ от близо 13 дка в промишлената зона на града, които иска да купи фирма ЕМКО. Преди да бъде одобрена продажбата, с гласуване  улиците бяха преобразувани от публична в частна общинска собственост. Според оценката стойността е новообразувания парцел е 390 000 лв.

Друг новообразуван имот, с площ 6 дка, образуван след делба между община Монтана и фирма „Стройкерамика” също ще бъде обявен за продажба. Оценен е на 198 000 лв.

Съветници одобриха и промяна на наименованията на социалните услуги в общината. Те са общо 11 и решението трябва да бъде одобрено от Агенцията зз социално подпомагане.

В питане към кмета на общината д-р Л. Антов, който е председател на Постоянната комисия по обществен ред, борба с корупцията, организация на движението и жалбите на гражданите, поиска писмен отговор за организацията на движението в града. Той се позова на сигнали от граждани, според които в спирането, паркирането, товарно-разтоварни дейности и престоя на автомобили цари „хаос и безредие“. Д-р Антов настоя за информация, колко акта и наказателни  постановления за нарушения са издадени от общината и на каква стойност. По негови данни в централната градска част има 486 незаконни гаража, изградени върху 15 000 кв м. . „Ако на тази площ се изградят паркинги или гаражи по законов ред те биха стигнали за 1500 автомобила, каза д-р Антов.

В отговор кметът заяви, че „на никого не се прощава“ и ежедневно общината налага санкции. „Неправилното спиране и паркиране е характерно за мвсички големи градове в страната“, отбеляза още кметът.

Съветникът от ГЕРБ Станимир Стоев постави въпрос за  оградата на детската градина в Плиските. „Трябва да си спомните това при приемането на бюджета за следващата година, за да предвидим средства за нова ограда“ каза в отговор кметът.

Share Button

Коментари в сайта

  1. лъвчето

    Всичко което е казано до тук е много добре ,инай-вече в правилно .Защото кокто коза Антов наистина цари хаос в паркирането на колите .За таксите и социалните услуги в общината е добре .Но бихте трябвало да ги посочите и да споделите промените в тях . Доколкото по въпроса за Стройкерамик доколкото зная че това е АД на ръботниците в него ,и всички 150 човека са закупили акции от Завод за подова керамика за да може да продължи да ръботи фабриката .Но през 97г бяха изпратени ново управление без да е упълномощено от акционерите за да ги ръководят от което се виждат и резултатите им .С влизането в фабриката бяха строени всички който претежават акции да се подпишат на празен лист .А тези който не бяха съгласни с тях едни напуснаха ,а други бяха изгонени от работа .А сега вместо да ни се възтановят сумите с лихвите по тях ,или да се възтанови фабриката ,ще се продава частот от мястото .Публична тайна е че двама от ръководителите съсипали преуспяващата фабрика са собственици на хотел Житомир П.П. и неговия съдружник вместо да си платят данаците и да се разплатят с работниците и акционерите .Те претпочетоха да вземат хотела с парите изкарани от ръботниците за да си живеят добре . Така це задълженията който са направени от двамата пишман ръководители на ,,Стройкирамик “ са в градът ни знае се койса и най-вече неса социално слаби ,и могат и трябна да си изплатят данаците ..Ние част от акционерите на дружеството несме съгласни с тази крайна мярка .Защото в регистера по превитизация фабриката не е обявена за ликвидация .А е спряна до изчерпване на продукцията .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ