ЗА ПОСЛЕДНО СЪВЕТНИЦИТЕ РАЗШИРИХА „СИНЯТА ЗОНА”

Публикувано на 10/09/2015 18:06
/ прегледи: 1 319
/ коментари: 3 / в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

Със седем заседания и 180 решения приключва последната година от настоящия мандат Общинския съвет – Монтана. Най-често тази година съветниците са обсъждали предложения за разпореждане с общинска собственост. Шест от всеки десет решения засягат имоти на общината.
По подготовка, финансиране и изпълнение на проекти съветниците са се произнесли общо 18 пъти. Решенията свързани с териториалното устройство са 15, свързаните с финанси и бюджет 8.
Пет от решенията на Общинския съвет са оспорени пред административния съд от областния управител, като три от тях са отменени. Сред тях са решението за избор на оператори, които да стопанисват, поддържат и експлоатират 15-те язовира на територията на общината. Отменено е и решението, което съветниците взеха по молбата на инициативни комитети от селата Чемиш, Каменна Рикса и Видлица за отделяните им от община Георги Дамяново и присъединяване към община Монтана. През тази година съветниците са гласували още 18 отчети, планове, програми и изменения в действащи наредби.
16 маломерни паралелки в шест от общинските училища ще има през новата учебна година. Това са училищата в селата Д-р Йосифово и Габровница и в Първо, Пето, Шесто и Девето училища.
Тихомир Антонов става кмет на Монтана за месец, това решиха днес съветниците определени са и временни кметове на 12 села, чийто настоящи управници ще се кандидатират наново. Това са Благово, Белотинци, Вирове, Габровница, Горно Церовене, Д-р Йосифово, Долно Белотинци, Николово, Славотин, Смоляновци, Стубел, Студено буче. До назначаването на новоизбраните кметове тези села ще управляват сегашните специалисти. Всички те са жени. В останалите 9 кметства на общината, където ще има пряк избор на кмет, временно изпълняващи длъжността най-вероятно ще бъдат назначавани от областния управител, тъй като Общинският съвет няма да има заседание след 22 септември.
В последното за този мандат заседание д-р Л. Джурджов – ГЕРБ предложи изменение в организацията на движение и паркирането в центъра. Одобрено бе зоната от ул. „Цар Борис III“ от бул „Ал. Стамболийски” до бул. „Трети март” да стане „синя зона”. Така престоят и паркирането там ще бъде платено. Освен това пред поликлиниката се обособява служебен паркинг, който ще бъде ползван само от лекарите и медицинските специалисти, контролът за ползването й ще е на управителя на поликлиниката. Синя зона ще има и в отсечката на ул. „Васил Левски“ от „Л. Каравелов“ до „Граф Игнатиев“.
В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Иво Иванов и кметът Златко Живков поздравиха съветниците и кметовете на селата за успешния мандат и им подариха албуми с шаржове на художника Тодор Деков, както и специални значки и плакети с герба на Монтана.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Монти

  Нека пред поликлиниката паркингът да бъде също синя зона, защото подозирам,че доктор Джурджов съвсем умишлено ще злоупотребява като паркира и в извънработно време !!?
  ..а ако не може да плати-нека от общински съвет да му гласуват безплатен ваучер !

 2. Монти

  Хвала на този доктор Джурджов,че игнорирайки личния си интерес решава наболели проблеми на общината и гражданите..

 3. Евгени Вълка

  А ул."Камен Цанов", в центъра и паркинг без пари за паркиращи,кой-където свари.Нали има Наредба, глоба от 50 до 250 лв, за паркиране по тротоари. Тук е невъзможно да се минава. Три жалби…. и….нищо!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ