СЪВЕТНИЦИТЕ ОДОБРИХА ПРОМЕНИ В БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА

Публикувано на 22/12/2016 16:04
/ прегледи: 668
/ коментари: 1 / в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

На последното си заседание за годината съветниците направиха вътрешни размествания в бюджета на общината за 2016 г. С решението си те упълномощиха кмета да коригира разходите в четири позиции, включително и да бъдат покрити преразходи направени по обективни причини. Сред тях са:  плащане на още 182 лв за улично осветление в с. Д. Белотинци; покриване на недостиг с 10 до 35 лв за заплати в селата Винище, Г. Церовене и Д. Йосифово и още 1 500 лв за  допълнителни разходи в селата Белотинци, Безденица и Смоляновци  Най-значимата сума, която е прехвърлена за други плащания е  71 200 лв. Предвидена е  за  дофинансиране на ОДК“Ние,врабчетата“. След като държавата е превела същата сума,  сега парите се  преразпределят.

40 000 лв от икономи от „Здравни кабинети в детски градини и училища“ се разпределят между 12 –те  Детски градини  за покриване на разходи, като всяка  ще получи по 3 300 лв; за изграждане на отоплителна инсталация в адм. сграда на Гробищния парк се осигуряват  2 000 лв; 5 000 лв отиват в Историческия музей за  плащане на отоплението;   275 лв получава ДТ“Др. Асенов“, за да  плати лиценз за Window.  Капиталовите разходи бяха увеличени с малко над 53 000 лв. Средствата са вложени в ремонти и благоустрояване на квартал 310  по плана за централната градска част на Монтана и част от ул.“Йоан Рилски“ между  ул.“З. Стоянов“ и ул. „Павлето“ в същия квартал.

В списъка са още; ремонт на два  светофара – срещу Младежкия дом за 27 500 лв и на „Лидъл“ за 26 400 лв;

за основно обновяване на детската площадка в Слънчевата градина са  платени 7 650 лв; за изграждане на още няколко детски площадки на територията на общината са похарчени 55 850 лв. Първоначално в бюджета за 6 нови детски площадки са били предвидени 63 500 лв.

Съветниците одобриха и предложението на кмета Златко Живков за удължаване с една година на 19  временни търговски обекти.

Гласувана бе и наредба за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, обсъждане, приемане, изпълнение и отчитане бюджета на община Монтана.

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Монтана

    Бая пари за ремонт на светофарите, а още по-зле регулират движението ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ