КРАЙ НА БЕЗРАЗБОРНО ОТВАРЯНЕ НА КАФЕНЕТА В ПАРКОВЕТЕ

Публикувано на 24/11/2016 13:01
/ прегледи: 2 185
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

С пълно единодушие съветниците одобриха  списък на обектите, публична общинска собственост и  части от тях,  които могат да бъдат  отдавани под наем. Става дума за части от дворовете на училища, детски градини, паркове , където могат да се поставят преместваеми търговски обекти. Списъкът одобрен днес съдържа 10 позиции. Сред тях са парковете „Монтанезиум”, „Слънчева градина” , „Градска градина”, „Свети Дух”, „Огоста”,”Калето”, край „Историческия музей” – до пазара, парковете в селата на общината, както и други обекти в селата. След това решение предстои главният архитект на общината да одобри местата за поставяне на преместваемите обекти, а общината да сключи договор с наемателите. Срокът за наемане е до 10 години.

Досега процедурата е била доста по – проста. Обектите разположени върху общинска собственост са отдавани без договори, по тарифите за търговия на открито. В края на лятото по данни на общината в града има  250 места в търговски обекти на открито. Наемът за 1 кв м. е 3 лв месечно.

Съветниците намалиха данъка на такситата, от 550 лв на 400 лв за година. Предложението на  кмета Златко Живков бе за данък от 420 лв. Това е гласувано и  от постоянните комисии на общинския съвет, които обсъждат предварително всички материали за сесията. Изненадващо Ирена Димова – ГЕРБ направи предложение за данък по-нисък   с 20 лева. Тодор Тодоров- „Бъдеще за Монтана“ предложи годишен данък от 350 лв. До гласуване на тази сума не се стигна, тъй като с 21 гласа „за“ съветниците одобриха годишният данък за такситата в Монтана да е 400 лв. Иво Гигов -„Заедно за Монтана“ заяви в присъствието на повече от 20 таксиметрови шофьори, „че тази година ще гласува предложения данък. но ако такситата не станат по-чисти, технически по-поддържани догодина ще предложи два пъти по -висок данък“. Камелия Трифонова „БСП – Лява промяна за Монтана“ подкрепи предложението на кмета, с аргумента, че „не може на комисия да гласуваш едно, а на сесия да правиш друго“.

С промяна предмета на дейност нае общинската фирма „Технологичен парк” занапред тя ще се занимава и рекламната и информационна дейност на община Монтана. Така освен с управление и отдаване под наем на недвижими имоти дейността  ще бъде разширена със” рекламна и информационна дейност, поставяне на билбордове, рекламно-информационни елементи, стационарни и подвижни, осветени, светещи и др., както и извършване на търговска дейност с тях.

Съветниците разрешиха да бъде изградена система за видеонаблюдение за фирма „Палемонт”, разположена в Технологичния парк на стойност 3 600 лв.

Съветниците упълномощиха Д-р Бойко Димитров да подкрепи избирането на Евгени Милев Костов и  Светлана Михайлова Йорданова в съвета на директорите на МБАЛ”д-р Ст. Илиев”. Извънредното общо събрание на болницата  ще се проведе на 15 декември и на него ще бъде гласувано освобождаването на Даниела Владова и Валя Цветкова.

Прието бе и предложение за отдаване под наем на язовир „Чернила” за срок от 10 години. Определената годишна наемна цена е 5 8 20 лв. Ако областният управител не върне отново това решение ще бъде обявен търг с явно наддаване за избор на наемател на яз.  „Чернила“ Останалите 13 язовира на територията на общината засега остават под управлението на общината.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ