МОНТАНА СЪЗДАВА ФОНД „ИН ВИТРО”

Публикувано на 25/01/2016 15:03
/ прегледи: 2 258
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
1

Фонд „Ин витро” с бюджет от 20 000 лева създава през 2016 година община Монтана. Предложението е на съветническата група на ГЕРБ, стана ясно по време на обсъждане на проекто – бюджет 2016. 32 770 000 лева е общата рамка на приходите и разходите. „Тя е три пъти и половина по – висока от тази през 1999 г.„, отбеляза кметът Златко Живков. За настоящата година съотношението между държавни и местни приходи е 53/47 процента.
Предвижда се повече от 2 млн. лева да бъдат вложени в публична инфраструктура – ремонти на пътища, булеварди, улици, читалища, детски заведения. 40 000 лв. ще осигури общината за ОМЦ, 30 000 лева за болницата, като с част от тази сума ще бъде направен ремонт в детското отделение.
Около 13 млн. лева са средствата по проекти финансирани по различни програми на ЕС и Швейцарския фонд. С пари от швейцарското правителство ще бъде изградена детска градина и център за социални и културни дейности в кв. Кошарник.
Общината очаква и още близо 4 млн. лева от държавата, една част от тях за спортна инфраструктура и друга за довършване на храма „Св. Дух” и още четири черкви в селата Г. Белотинци, Г. Вереница, Трифоново и Войници.
Предвидени са средства за подобряване водоснабдяването на селата Д. Вереница и Ст. буче и Войници.
Със 72 000 лв. общината ще купи специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Наказателният паркинг, откъдето собствениците им ще могат да ги приберат, след като си платят глобата ще е до пазара за търговия на едро с плодове и зеленчуци.
От началото на февруари Монтана ще има още един зам. кмет с  ресор  общинска собственост. Така заместниците на Златко Живков стават трима.
Заплатата на кмета остава 1 925 лв., заплатата на заместниците му и на председателя на Общинския съвет ще е 90 % от тази сума. Възнагражденията на съветниците, които участват в заседания и комисии ще са между 300 и 400 лв. месечно. Кметовете на кметства ще получават по 835 лв., кметските наместници по 610 лв.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ