14 000 ЛВ Е ПЕЧАЛБАТА НА БОЛНИЦАТА В МОНТАНА ЗА 2020 Г.

Публикувано на 10/06/2021 16:04
/ прегледи: 1 226
/ в Общество, Събития
000

Болницата в Монтана  приключва 2020 г.  без  задължения и печалба от 14 000 лв., стана ясно на проведеното редовно общо събрание на съвета на акционерител

Под 60 на сто е паднала заетостта на леглата в МБАЛ”д-р Ст. Илиев” през първата година на COVID епидемията, заети са били  средно 240 от общо 400 легла в лечебното заведение. Заради пандемията   са преструктуриррани  инфекциозно отделение, отделението по пулмология и фтизиатрия като са осигурени нови 94 легла.  В бившето отделение по урология са настанявани  пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.  В най-тежките месеци на пандемията болницата е разполагала със 140 ковид легла.

Разкрити са триажен и имунизационен кабинет, които работят и в момента. Привлечени са дарения от общо 250 000 лв , с които е изградена кислородна инсталация, купени са нова техника и предпазни средства. Ръковдството на здравното завадение остава без промяна  председател на съвета на директорите МиленаНеделкова  – Министерство на здраевопазването, д-р КрасимирКаменов – зам.-председател, и д-р ТониТодоров  – изпълнителен директор.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ