С 5,5 МЛН ЛВ РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ОТ БЛАГОВО ДО ИЗХОДА ЗА ЛОМ

Публикувано на 22/11/2019 13:01
/ прегледи: 671
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
DSC_9317

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви търг  за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път  Костинброд – Берковица – Монтана, Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони „Интеррег Румъния-България“.   Началото на обекта е при 94-ти км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-ви км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпълнението на проекта ще се осигури оптимална скорост, ще се повиши безопасността на движение.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен  свлачищен участък от 120 м  до язовир „Чернила“. Основно ще се ремонтира и моста при 98-ми км над река Огоста и жп надлеза  с дължина 64 м.

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 5 549 515 без ДДС, а срокът за изпълнението им е 12 месеца. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 г.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

    1. Витан Христов

      Още лятото се започваше. Защо не попитате за останалите километри до Боровци. Те така ли ще останат още двадесет години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ