ОЩЕ 140 МОНТАНЧАНИ С ЖИЛИЩА В САНИРАН БЛОК

Публикувано на 28/06/2017 14:02
/ прегледи: 1 975
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
14

Блок 36 в жилищен квартал „Младост” е деветият саниран по националната програма за енергийна ефективност в Монтана. В него живеят 140 души.

Днес кметът Златко Живков, областния управител Росен Белчев , представители на общински и държавни институции и собственици на апартаменти се събраха пред обновената сграда.

„Имаме уверенията на правителството, че ще бъдат отпуснати още 400 милиона лева за продължаване  на програмата. Надяваме се условията да останат същите. За Монтана това ще означава още 23 обновени кооперации, каза кметът.

В санирането  на бл. 36 са инвестирани 1 200 000 лв. Фирмата изпълнител „ТРЕЙС – София” е приключила обекта в договорения срок. Строителният надзор е направен от „Строителен стандарт” – София, техническото и енергийно обследване – от дружество „ЕКА Консулт“- София, а инвеститорския контрол – от „Технологичен парк” – Монтана.

Разгънатата застроена площ на сградата е 6 200 кв. м., с  48 апартамента и 14 гаража.

Направена й  е топлоизолация, хидроизолация на покрива, подменени са всички стари дървени прозорци с нова PVC дограма, както и досегашните  осветителни тела с енергоспестяващи.  Нова е и мълниезащитната инсталация.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

  1. Куро ми яж

    Добре е продължаваме с кражбите и далаверите,за тия пари цял блок се строи!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ