РЗИ ВАКСИНИРА СРЕЩУ КОРОНАВИРУС ПО СЕЛАТА

Публикувано на 09/06/2021 15:03
/ прегледи: 399
/ в Общество, Събития
0001

„Всички хора се ваксинират, така и ние трябва да се ваксинираме, като всички подходящи хора“, обяснява млад мъж в двора на кметството в  с. Разград.  А кои са „подходящите“ хора –  това ще прецени екипът от РЗИ – Монтана, който днес правеше имунизации срещу коронавирус там.  Първи декларацията за доброволно ваксиниране попълват две жени. Следващият е мъж. Той няма постоянна работа, обяснява „че е социален работник”  Избрал  си е ваксина на  Астра Зенека.

Повече от 20 жители на с. Разград получиха първа доза от избраната от тях ваксина. В края на месеца екипът на РЗИ ще дойде отново, за да им постави и втората доза.

След Разград екипът отива в с. Мокреш, за да ваксинира хронично болни , които не излизат от домовете си. Появата на непозната кола на улицата бързо  събира съседите от близките къщи. Димитра хвърля мотиката и приближава групичката на улицата. Говори с лекаря, после се връща за личната карта и сяда на пейката. Мерят и кръвното и температурата, питат я как се чувства и получава първа доза на Пфайзер. Димитра е на 82 години и не е доволна от общопрактикуващия лекар ,” бил груб”. Сега е по-спокойна и отново се връща в градината. С картончето, с което в края на месеца ще получи и втора доза от ваксината. Съседът й иска ваксина на Янсен. Ще пътува до Гърция,”за да си оправи документите за пенсия”. И иска еднодозова ваксина. Дава телефонния си номер, за да му се обадят, когато в РЗИ се съберат нужния брой желаещи да се ваксинират с Янсен.

Повече от 1 000 жители на малки населени места и квартали от региона вече са се записали за ваксина на място. По график мобилните екипи на Здравната инспекция ще обикалят селата, докато има желаещи.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ