ЗАДЪРЖАХА ТЕЛЕФОНЕН ИЗМАМНИК

Публикувано на 05/12/2018 12:12
/ прегледи: 214
/ в Общество, Събития
10

Ломски полицаи са задържали 21-годишен мъж, участвал в телефонна измама за 5 000 лв.  М. Н. е открит  във Видин, В  него криминалистите намерили  3 900 лв. Мъжът е в ареста на РУ в Лом, разследването на случая продължава, съобщават от пресслужбата на полицията.

Но телефонните измами все още не са прекратени.

Във вторник от 79-годишна жена от Монтана измамниците са отмъкнали 1 700 лв. Заблудили я по познатия сценарии, че трябва да помогне на полишцията за задържането на телефонни измамници.

Подобен случай  във вторник има и във Вършец.

Непознат мъж  позвънил на домашния  телефон на 79-годишна жена  и започнал да я заплашва, като не след дълго прекъснал връзката.  След около 10 минути отново на домашния телефон позвънил непознат, който се представил за полицейски инспектор и поискал от жената номера на мобилния й телефон. При последвал разговор на мобилния телефон и били  дадени  указания къде да остави наличните си пари, за да помогне за залавянето на мъжа, който я заплашвал. Жената оставила пред входната врата около 1 200 лв и се прибрала в дома си. След известно време се усъмнила, че е говорила с полицай.  Погледнала през прозореца и видяла, че оставените от нея пари ги няма.

После подала оплакване в полицейското управление във Вършец.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ