КОЛЕДЕН БАЗАР СЪБРА ПРИЯТЕЛИ В ДОМА ЗА ВЪЗРАСТНИ

Публикувано на 05/12/2018 12:12
/ прегледи: 343
/ в Общество, Събития
novini-montana

Празнично  настроение завладя Дневния дом за деца и възрастни с увреждания в Монтана. Коледни венци, снежни човечета, шишарки, борови клонки, картички и още сувенири, без който не може наближаващия празник са подредени във фоайето на дома.

Това е 13-ят благотворителен коледен базар, който ръководството на социалното заведение организира. „Не беше лесно. Готвим се още от месец септември, това е част от трудотерапията ни.  Понякога се карахме, понякога се смеем, но все пак успяваме”, разказа пред гостите  директорът на дома Калинка Миронова.

Десетки колеги, родители, дарители дойдоха за откриването на изложбата – базар. „Това е едно от забележителните събития в Монтана”, каза зам. кметът Тихомир Антонов и благодари за усилията на персонала и авторите на сувенирите.

14 пълнолетни на възраст между 18 и 37 години  и 40 деца посещават ежедневно дома. „Всички места са попълнени, има и желаещи, които засега не можем да приемем”, обясни К. Миронова. Според нея за да се задоволят всички нужди и изисквания за развитието на настанените в дома са нужни още средства и разбира се по-голям персонал. В момента дома има само един психолог, логопедът е предпочел работа в училище, защото заплатата там е три пъти по-голяма от тази при тях.

„Справяме се с помощта на общината, няма случай при който да ни е отказана помощ „, заяви г-жа Миронова.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ