ОДОБРИХА 17 ЕКОПРОЕКТА ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА

Публикувано на 14/05/2020 13:01
/ прегледи: 1 523
/ в Общество, Събития
20160923_154223

Министерството на околната среда и водите  и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда обявиха резултатите от кампанията „За чиста околна среда – 2020 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Тази година финансиране от 10 000 лева ще получат 232 проекта на общини и кметства в цялата страна, 132 проекта на детски градини  и 110 проекта на училища

Сред одобрените проекти е и този на с. Горно Белотинци , община Монтана  на стойност 10 000 лв.

С 5 000 лв ще бъде финансиран  и проект „Природата изучавам, за нея да се грижа обещавам” на  ДГ1 – Монтана.

Община Г.  Дамяново е одобрена с проект за  изграждане на детска площадка в центъра  на село Меляне за  10 000 лв. Ще бъде възстановен  парка , ще  се подобри и благоустрои средата за децата и младежите, както и за всички жители на селото, чрез създаване на зелена зона за отдих, почивка и развлечение.Ще бъдат  монтирани детска пързалка и катерушка, пейки и кошчета за отпадъци, ще бъде поставена и  ударопоглъщаща каучукова настилка. Общо 14 жители на Меляне са изявили желание да се включат с доброволен труд при изпълнението на проекта.

В конкурса на МОСВ и ПУДООС  е одобрено и проектното предложение на професионалната гимназия по селско стопанство  „Марко Марков“, с. Георги Дамяново.

Одобрени са и проекти на кметство Мърчево и община Бойчиновци.

Крайният срок за приключване на дейностите  е 30 ноември т. г.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ