СУША В БАЛКАНА, ВЪВЕЖДАТ РЕЖИМ НА ВОДАТА В НЯКОЛКО СЕЛА

Публикувано на 07/08/2017 12:12
/ прегледи: 1 575
/ коментари: 5 / в Общество, Събития
DSC_2205

Сушата изпи планинските ручеи, част от балканските села в региона ще минат на режим. Засега чешмите пресъхват в с. Равна, не е изключено и още няколко села от общините Чипровци  и Георги Дамяново да минат на режим.

Обявеното в края на юли драстично поскъпване на питейната вода за общините Чипровци, Георги Дамяново, Вършец и Валчедръм засега се отлага. „Настояваме промяната на цената да стане поетапно, в следващите пет години”, каза депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров. „Вече имахме срещи в регионалното министерство и в комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и те проявиха разбиране”, допълни Димитров.

На 9 август КЕВР трябва да одобри петгодишен бизнес план на В и К – Монтана, където са фиксиране новите, по-високи цени. Предвиденото в него повишение с над 110 процента на цената на водата за четирите общини ще бъде разсрочено във времето. Вероятно с по 20 % за година.

„Уточнихме, че след приемането на бизнес плана В и К ще направи среща с акционерите – това са всички общини без Берковица и там ще бъде решено как ще се променят цените”, каза още Д. Димитров.

Започва ремонт на довеждащия водопровод  на Лом.Избрана е фирмата, която ще работи по него,  първите 200 000 лв от предвидените общо 1,5 млн лв вече са в сметката на общината.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Veli

  Тъй като в момента гр. Лом е периодично на воден режим, нека да не се забравя, че това е и благодарение на един вече бивш кмет от ПП ГЕРБ, който провали проекта за воден цикъл на града и сътвори такива простотии по време на мандата си, включително и митинги от платени роми!

 2. Мечо

  а тоя като хвана водата на дамяново ще им я продава ли сега.Не се наядоха тия гербаджии

 3. Левски

  Его е и тоя боклук и крадец къде се гласи за кмет на Монтана,всичко което е от ГЕРБ е крадливо племе,те мислят само за тяхното благо,толкова народ измори тази партия,че едва ли всичките други взети заедно могат да направят такива щети,и пак гласувайте за ГЕРБ и после пак ревете то не останаха вече живи хора,тук там по някой се мерне!1

 4. Левски

  Няма случайно назначени ГЕРБАДЖИИ,всичките са достатъчно испипани в лъжи и кражби

 5. Георги Дамяново

  Абе как се не спрехте бе, да лъжете хората, увеличете им водата, как неви е срам с тази кметицата „назъбения кон“ хората са без работа, няма живот в това село, да си помръдне шугавия гъз и да помисли за хората, които са я избрали. И онзи пешунов миндила да се вземат в ръце. Хора събудете се изгонете тези боклуци те съсипаха тази община,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ