СПАСИХА БЕДСТВАЩ РИБАР В ЯЗОВИР „ОГОСТА”

Публикувано на 25/09/2018 12:12
/ прегледи: 347
/ в Общество, Събития
1-11

Спасители успяха да издърпат на сушата бедстващ в лодката си рибар в язовир „Огоста”. 56-годишният мъж излязъл за риба сутринта в понеделник Около 14 ч., още при  първите пориви на бурния вятър, лодката му станала неуправляема и била тласната далеч от брега. Мъжът успял да се свърже по телефона със съпругата си и да й опише ситуацията. Тя звъннала на 112 и на мястото бил пратен екип водолази с лодка. Те успели да стигнат до бедстващия рибар и го изтеглили невредим на сушата.

За няколко часа силният северозападен вятър предизвика десетки пожари в региона. Над 1 000 дка сухи треви и храсти са обгорели край селата Бъзовец и Якимово, както и край Вълчедръм.

Малко след 20 ч. в землището на с. Комощица пожар е унищожил 100 дка млади лозови насаждения.  Дърво е паднало върху автомобил до бл. 40 в ЖК”Младост2” в Монтана, подобни инциденти е имало  в двора на  ЦДГ „Калинка”  и на „Веренишка”.
Съборена е хидроизолация от покрива на сградата на Бюрото по труда. Вятърът е съборил и билборд до бензиностанция Лукойл – Монтана. Няма пострадали в бурята хора, съобщиха от полицията.

До 110 км /ч е достигала скоростта на вятъра в района в понеделник  след обяд, казаха от метеорологичната обсерватория в Монтана. Температурите в района са паднали с около 10 градуса, като минималните във вторник сутрин са били около 3-4 градуса.

В следващите часове вятърът постепенно ще стихне. Ще започне, макар и бавно повишение на температурите, като в почивните дни те отново ще достигнат 24-26 градуса. Сутрините ще бъдат доста хладни за сезона, но не се очакват отрицателни минимални температури.  По високите полета и край водните басейни не е изключено да паднат и първите слани.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ