ЗАРАДИ 3 НЕЗАЕТИ МЕСТА, СЪДИИТЕ В ЛОМ СА СВРЪХНАТОВАРЕНИ

Публикувано на 10/03/2020 15:03
/ прегледи: 266
/ в Общество, Събития
1-4

Три от общо 6-те места за съдии в Лом са незаети, затова през миналата година магистратите там са били свръхнатоварени, сочи отчета на РС – Лом.  Между 84 и 88 дела е имал всеки от съдиите за разглеждане месечно.

При коефициeнт за нормална натовареност на съдия от 70 до 110 през 2019 г. съдиите в Лом са достигнали коефициенти  на натовареност 310 – 341.

През 2019 г.  са свършени общо 2696 дела, от тях 569 наказателни. Осъдени са 180 лица, 9 от тях непълнолетни.

Въпреки работата в намален състав РС – Лом е  постигнал  много добри резултати,  потвърдени  и от  проверки направени  от Окръжен съд- Монтана,  отбелязва отчетния доклад. «През изминалата година стремежът на магистратите и служителите в Районен съд -Лом бе осигуряване на ефективен достъп до правосъдие, отчетност и прозрачност на работните процеси.», казва адмнистративната ръководителка на съда Албена Миронова. На отчетното събрание на РС- Лом са присъствали   председателят на ОС – Монтана Милена Бранкова и зам. председателят Аделина Троева. Обсъдени са резултатите  и проблемите, като е отделено особено внимание на продължителната кадровата необезпеченост и  възможностите за преодоляването й.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ