СТАРТИРАХА ТЕКУЩИТЕ РЕМОНТИ В МОНТАНА

Публикувано на 08/04/2021 8:08
/ прегледи: 690
/ в Общество, Събития
DSC_1862

Текущият ремонт на община Монтана започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищен комплекс „Пъстрина”.

„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план”, заяви Живков.

В „Пъстрина” е доизградена и улица „Д. Подвързачов” , която по план е директен вход-изход на квартала от града, но не и в реалността през последните 50 години.

Кметът представи няколко подписки от граждани, с искане за премахването на незаконните гаражи и  за благоустройство. Те са включени в програмата за текущ ремонт тази година. Едно от тях е междублоковото пространство от бл.25 до бл. 25 в квартал „Младост”, където вече се работи. Там се ремовнира част от  ул. „Сливница”, ще бъдат възстановени залени площи, осветителните тела, преасфалтиран паркинга и пътното платно. Друг обект от текущия ремонт е част от ул. „Стефан Савов” между ул. „Климент Охридски” и детска градина „Калинка”, където изцяло е подменена  В и К мрежата и е преасфалтирано пътното платно.

За старта на текущите  ремонти  общината  инвестира  авансово 200 хиляди лева.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ