В МОНТАНА КАТ ЩЕ ГЛОБЯВА И ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ ?

Публикувано на 14/09/2021 8:08
/ прегледи: 2 288
/ в Общество, Събития
20210526_145914

Драконовски мерки срещу безразборно спиране и паркиране на тротоари, пред входове на сгради и в близост до пешеходни пътеки стартира полицията в Монтана. Заради множеството нарушения на правилата за престой и паркиране, полицаите с правомощия за контрол на пътното движение ще санкционират нарушителите.

Престоят и паркирането в населените места е допустим най-вдясно на платното по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Това се допуска за  моторни превозни средства с  максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко2 метра за преминаване на пешеходци. Глобите за тези нарушения са – от 50 до200 лв. За паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места.
Фиш за неправилно паркирано моторно превозно средство може да се издаде и в отсъствие на нарушителя. В този случай фишът се издава на собственика на моторното превозно средство, като първият екземпляр от фиша му се изпраща, а вторият и третият екземпляр остават за съхранение в службата за контрол. Към моторното превозно средство се закрепва уведомление, в което се посочват мястото и времето на нарушението, моторното превозно средство, с което е извършено нарушението, нарушените разпоредби, размерът на глобата, срокът, сметката или мястото за доброволното ѝ заплащане. Закрепването на уведомлението към моторното превозно средство се смята
за връчване на фиша.

Едва 1 830 нарушения са установени от полицията в Монтана миналата година. Регистрираните автомобили в областта са 68 000, от тях 51 000 – леки, всяка година броят им нараства с 2 000.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ