ИЗБРАХА ЧЕТИРИМА ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Публикувано на 17/11/2015 16:04
/ прегледи: 1 328
/ в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

С четирима заместник председатели ще работи Общинският съвет в Монтана през настоящия мандат. С тайно гласуване днес за заместници на Иво Иванов бяха избрани д-р Иванка Делева – 32 гласа, Найден Найденов – 32 гласа, Камелия Трифонова -31 гласа и Валери Георгиев -30 гласа.
С явно гласуване съветниците одобриха и предложението за наименованието и състава на 10-те постоянни комисии. Разпределението на местата и ръководството им е уточнено преди заседанието на срещи с политическите групи в ОбС.
С явно гласуване съветниците решиха занапред договорите, които сключва община Монтана да не минават задължително на гласуване в Общинския съвет.
Прието бе и предложение от кмета Златко Живков за участие на общината в проект „Активни” по програма Развитие на човешките ресурси. Той е насочен към безработни в две възрастови групи – младежи до 29 години и хора над 55 години. За партньор на общинската фирма „Чистота” – Монтана, която ще го изпълнява бе одобрена фирма „Център ПРО” ООД представлявана от Цветелина Хубенова, София, кв. Бусманци.
Съветниците приеха още едно предложение – за изграждане на допълнително осветление на стадион „Огоста”. Средствата за това, около 400 000 лв ще осигури Министерството на младежта и спорта. Аргументацията за допълнително финансиране на осветлението на стадиона е, че изграденото миналата година осветление по проект на програма ”Трансгранично сътрудничество” не отговаря на изискванията.
Съветниците разрешиха общината да кандидатства за кредитна линия от банка, която ще бъде избрана с конкурс. Това се налага заради недостиг на средства за изплащане заплати на общински служители, възнаграждения по програма „Човешки ресурси” и други плащания. Търсеният кредит е от половин милион лева. Банката ще бъде избрана чрез поръчка, по закона за обществените поръчки. Кредитът ще бъде обезпечен с общински имот – шести етаж на Стоматологичната поликлиника.
Първо питане към кмета на общината за настоящия мандат направи днес д-р Людмил Джурджов. То бе за павилиона, който бе монтиран на входа на ОМЦ. „И аз не знам чие е и защо е поставен там”, отговори кметът. И обеща да провери кой е разрешил поставянето му там.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ