СЪДЯТ БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ПОЛИЦИЯТА ЗА ПРИСВОЯВАНЕ

Публикувано на 11/06/2019 14:02
/ прегледи: 428
/ в Общество, Събития
1

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.М. за присвояване. От 2014 г. М. работел на трудов договор в „Управление на собствеността и социални дейности“ при ОД МВР – Монтана, Той отговарял за отчетността н активите и подготвял документите за приходи и разходи по счетоводни сметки и ги подавал за осчетоводяване.

През  декември 2017 г. директорът на ОД на МВР  Монтана възложил  проверка на работата му, след  получен сигнал срещу служител в звено „Автотранспорт“. В него се твърдяло, че има   несъвпадения между разходни ведомости за извършени ремонти на служебни автомобили, дадени акумулаторни батерии и автомобилни гуми и предоставени за тях месечни отчети.

Било установено, че обвиняемият М. присвоил вещи собственост на ОД на МВР , като съставил официални документи, с неверни обстоятелства. Общата стойност на предмета на престъплението – акумулатори, накладки, гуми и др., възлизат на 1176,12 лева. П.М. изписвал разходни ведомости, в които посочвал конкретни консумативни материали за служебни автомобили.

В хода на досъдебното производство, както от свидетелските показания, така и от извършените графически експертизи, е било установено, че подписите във въпросните ведомости, в графата „Сдал“ били положени от обвиняемия М., докато за „Приел“ не са на лицата, посочени в документите.

Предстои наказателното производство срещу П.М. да продължи в съда.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ