30 ДЕЛА ЗА НАРУШЕНИЯ ПО ЕВРОПРОЕКТИ В СЪДА

Публикувано на 10/06/2019 14:02
/ прегледи: 1 065
/ в Общество, Събития
1-4

30 дела за  нарушения при изпълнението на европроекти са образувани в Администартивен съд – Монтана. Най- много са делата по наложени санкции от МРРБ за саниране на жилищни, общественеи сгради и читалища, съобщи председателят на Административния съд в Монтана .  Най-много санкции са наложени на община Берковица, включително и за санирането на сградата на общинската администрация. Общината оспорва глобите , които са между 5 и 25 процента от финансирането на конкретна дейност.

Увеличават се и делата за санкции наложени по Закона за МВР, както и от КАТ.  Глобите по наказателните постановления се обжалват пред Районния съд, а заповедите за изземване от пътните полицаи на регистрационните номера на автомобилите пред Административен съд.

Жалба за отмяна на заповед за принудително извеждане от семейството на 13 годишно момиче, което чака бебе е отхвърлена от съда. „Няма как да върнем това момиче в семейство, което явно не е полагало достатъчно грижи за момичето. То  е настанено в кризисен център , след като социалните служби са информирани от училището, в което учи, че чака бебе.

Полицай, наказан с порицание  заради положителна проба при проверка за алкохол, направена преди  началото на дежурството му, обжалва наказанието. Пробата  показала 1,5 промила, а обяснението му било, „че е имал гости предишната вечер и тогава пийнал”. След като Администартивния съд потвърдил санкцията  обжалва наказанието пред Върховния администартивен съд, като настоява то да бъде изцяло отменено.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ