„ВИДЕКС” ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ЛОВНИ ПАТРОНИ КРАЙ НИКОЛОВО

Публикувано на 11/06/2019 15:03
/ прегледи: 433
/ в Общество, Събития
1-1

Дружеството „Видекс инженеринг” е внесло инвестиционно предложение в община Монтана за разширяване на базата си в землището на с. Николово.  Предвижда се изграждането на битови помещения и  преустройство с  пристройка към производствен цех в местността Ливадски дол.

В обновената база ще се произвеждат два вида патрони за ловно нарезно оръжие : първия   7,62 х39, с метална гилза ; вторият  12,7 х108.също с метална гилза.  Цехът ще бъде оборудван с машини за двата вида патрони, като за първия вид ще е нужен 32 кг нитроглицеринов барут и 20 000 капсул възпламенители , за втория 320 кг барут и 20 000 капсул възпламенители. Патроните от двата вида няма да се произвеждат едновременно, а по отделно, в зависимост от заявките.

В инвестиционно предложение се уточнява, че капацитетът на  складовата база на фирмата в Ливадски дол е  340 т., като количествата барут, капсул възпламенители и готова продукция няма да го надвишават и , че .капацитетът на складовете и разстоянията между тях са съобразени така, че да не се предава детонация. Общата площ на базата е над 100 дка.

Инвеститорът иска извършването на ОВОС  и прилага пълен списък на разрешителни: за съхранение на взривни вещества и пиротехника от април 2015 г;

да търгува с оръжия, взривни вещества и пиротехника – от март 2017 г.

да съхраняване на огнестрелни оръжия и боеприпаси – от март 2017 г

за експлоатация издадено от МОСВ 2007 г.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ