ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ СКАРА ВЛАСТИТЕ В МОНТАНА

Публикувано на 09/06/2015 16:04
/ прегледи: 1 911
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
novini-montana

Община Монтана може да напусне Областния съвет за развитие, заради тенденциозно отношение, стана ясно след днешното заседание на съвета.
Спорът между институциите е за работни места, по проект, който ще се ръководи от областния управител. По него могат да бъдат наети 160 трайно безработни, които ще почистват речни корита и застрашени от наводнения обекти. Те ще имат договори за 4 месеца и заплати от 380 лв. При разпределението на квотите община Монтана липсвала от списъка.
„Това е тенденциозно, кметът на общината ще преосмисли по-нататъшното си участие в съвета за развитие”, каза гл. секретар на община Монтана Мариус Конов. Той уточни, че в областната управа е представен списък с местата в 20-сет села на общината, където трябва да бъдат извършени превантивни дейности.
Според зам. обл. управител Нина Петкова, която е ръководила заседанието на Съвета за развитие, критериите за разпределение на квотите били ниво на безработица и прецизно описание на обектите за почистване. „Разпределихме по 25 бройки на Берковица и Вършец, които бяха в бедствено положение. 25 безработни ще бъдат наети и в община Лом, тъй като там се ”очаквали проблеми при есенните дъждове”. Останалите общини са получили между 10 и 15 бройки. „Община Монтана има предприятие „Чистота“, което може да изпълни тези дейности“, каза Н. Петкова.
„Струва ми се, че Монтана ще се нуждае от протекции, за да изпълнява държавната политика за предотвратяване на бедствия”, заяви М. Конов. И допълни, че ще пише на министър Ивайло Калфин, защото ”не общините опитвали да купуват гласове с програми за заетост”, както заявил вицепремиерът.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Много ми е интересно друго–кого ли ще номинират за кандидат-кмет от ГЕРБ за Монтана, а още по-интересно ще ми бъде с какво този кандидат ще може да отчете партията си като свършено за града и областта? Май няма да са много нещата (да не кажа никакви). Ще бъде забавно да се види също така дали от въпросната политическа сила ще тръгнат в кампанията с „рогата напред“, нещо, което те направиха на предишните избори и което владеят много добре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ