ЧАВДАР ПЕЙЧЕВ ИСКА ГРАЖДАНИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА

Публикувано на 06/04/2015 14:02
/ прегледи: 572
/ в Събития
чавд

Кампания за активизиране и участие на различни обществени групи в управлението започва народният представител от БДЦ Чавдар Пейчев. „ Ако искаме нещо да се промени в държавата, обществото трябва да е активно ние трябва да сме активни, да изразяваме и отстояваме мнението си”, това накратко е идеята му.
Решил да да започне кампания след случаите КТБ и новият държавен заем от 16 млрд лева. Защото, според него и в двата казуса обществото не издържало теста. „Няма как държавни предприятия да си държат парите в тази банка, ако някой ежемесечно не получава нещо за това. И ако държавните органи – БНБ, Финансово раззузнаване, включително и одиторите си бяха свършили работата, нямаше да се стигне дотук. Всички от политическата система са замесени в казуса КТБ”, подчерта Пейчев.
Имаше много енергични протести преди да бъдат изплатени гарантираните влогове от КТБ. След това темата изведнъж остана само в институциите, гражданите вече ги няма. смята депутатът. Според него, новият държавен заем бил повод само за опозиционно говорене в парламента. „Твърдеше се, че заемът може да само 14 млрд,но това не е така, На България и трябват 16 млрд лева , за да погасява заемите си през тази и следващите две години”. Но къде е мнението и позицията на хората за това?
Да си кажем къде сме и как сме стигнали дотук, да коментираме безпристрастно актуалната ситуация и да предложим решения, това са трите позиции в кампанията.
Най-напред тя бе представена пред журналисти в следващите седмици ще стигне и до хората в общините и професионалните гилдии не сомо в област Монтана , но и в цялата страна.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ