СЪБИРАТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЧРЕЗ СЪДА

Публикувано на 09/06/2015 17:05
/ прегледи: 832
/ в Общество, Събития
chukche-1024x685

Все по-често общините от област Монтана събират неплатени данъци с дела срещу фирми и граждани. Дълговете понякога надхвърлят 100 000 лева, каза председателят на Административния съд в Монтана Ог. Евгениев.
Според действащите данък сгради и такса смет са дължими до 5 години назад.
Оспорване на глоби на Пътна полиция най-често стигат до административния съд, който е последна инстанция по оспорване на санкции за нарушения на ЗДП.
Делата срещу глоби, наложени след констатирано нарушение от мобилни камери за контрол на скоростта досега са решавани в полза на санкционираните. След приетите промени в закона, които влязоха в сила миналия месец нещата се променят. Шофьорите обаче трябва да знаят, че пътен знак задължително трябва да информира участниците в движението и за мобилна камера. Ако знак липсва, санкцията може да бъде отменена при евентуално обжалване. Поне 20 дела за изборния резултати очакват в административния съд за предстоящия наесен местен вот. При предишните кметски избори магистратите са се произнесли по 15 жалби. Заради нарасналия брой населени места, които сега пряко ще избират кмет вероятно е делата да бъдат повече. През октомври кмет ще избират всички села с над 100 регистрирани избиратели.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ