СТАРТИРАТ РЕМОНТИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ В МОНТАНА

Публикувано на 24/06/2019 12:12
/ прегледи: 238
/ в Общество, Събития
novini-montana

Със 280 000 лв  основно ще бъде ремонтирана  детска ясла №2 в квартал „Пъстрина”.  160 хиляди лева осигурява общината, останалите са от  програма „Красива България”. Общината вече е превела своята част на Министерството на труда и социалната политика, което управлява програмата, уточни кметът Златко Живков.

Ще бъде подменена дограмата и ще  се направи топло и хидроизолация на сградата, както и мълнеизащита. Срокът за изпълнение е 4 месеца, но най-вероятно ще бъде съкратен до началото на учебната година. В строителството ще бъдат наети 13 трайно безработни. Това е втората ясла, която се ремонтира със средства на програма „Красива България” през последните две години. Първата бе детска ясла № 3 в Живовския квартал.

Вече е приключил  ремонтът  на детска градина в село Долно Белотинци, каза още кметът.  Стойността на строителните работи е 25 хиляди лева. Преди два дни е започнала подмяната на покрива на най-старата детска градина в Монтана №2 „Незабравка”. За него от общинския бюджет ще бъдат изразходвани 35 хиляди лева. Срокът за изпълнение е до 10 дни.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ