ОБУЧАВАТ ВИРТУАЛНО ИКОНОМИСТИ ОТ МОНТАНА И ПИРОТ

Публикувано на 14/06/2017 11:11
/ прегледи: 335
/ в Общество, Събития
10

От началото на юли започва изпълнението на проект „Виртуални предприятия”, който се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-IPA „България – Сърбия“ 2014 – 2020 г.,

Той се реализира от „Фондация за развитие на Северозападна България“ –  Монтана, която  си  партнира с Център за социална работа“, Пирот и „Център за подпомагане на развитието и инициативата „NOVITAS“, Пирот. Проектът е с продължителност 12 месеца и се очаква да приключи в края на  2017 г. „Виртуални предприятия”  е насочен към  младежи, жени, както и безработните икономисти до 35 г., живеещи в общините Пирот и Монтана.  Според Ивана Панич от Центъра за социална работа в Пирот, която е и координатор от сръбска страна   придобитите по време на курса допълнителни знания и умения ще помогнат на   включените в курса да се справят по-добре в реалния живот.

Подобряване на  бизнес климата в Монтана и Пирот  е  основаната цел на проекта „Виртуални предприятия“.  Предвидени са дейности по установяване на споделени работни места „пространство за млади предприемачи“; проучване и анализ на потенциала на трансграничния регион за намаляване на имиграцията на младите хора, провеждане на уоркшопи в трансграничния регион. В рамките на проекта ще бъде създаден и иновативен софтуер „Виртуално предприятие“, който ще симулира ключови бизнес ситуации с цел подобряване на практическите умения на младите икономисти.

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ