МОНТАНА КУПУВА ТЕЖКА ТЕХНИКА ПО ЕВРОПРОЕКТ

Публикувано на 05/10/2018 19:07
/ прегледи: 803
/ коментари: 2 / в Общество, Събития
novini-montana

 Монтана и община Моцацей – Румъния, ще работят заедно за управление на риска  и предотвратяване на бедствия.  Днес кметът Зл. Живков  и зам.-кметът на Моцацей Бубиян Барбулеск стартираха изпълнението на проекта., който се финансира  по  програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A България – Румъния 2014 – 2020.

Общият бюджет на проекта е близо 774 хиляди евро, като от тях 421 хиляди ще усвои община Монтана, а 353 хиляди евро – община Моцацей.

В рамките на проекта, с краен срок февруари 2020, ще бъде изготвено ръководство за подготовка на гражданите при бедствия. Мо нтана ще купи багер-товарач, спасителна платформа – вишка, багер с хидравличен кран, два пикапа, два мини челни товарача и трактор с ремарке.Румънските партньори също ще купят багер и товарач.

Община Моцацей се намира на 20 километра от  Калафат, в окръг Долж.  Районът е земеделски, през него минава река Баласан и трасето на международен път Е 79. Има 7 000 жители и годишен бюджет около 2,5 млт евро.

Share Button

Коментари в сайта

  1. begemot

    Кво стана с ПАЯКА Кметеее,септември отмина пак,май ще чакаме да минат и другите те избори,а дотогава тротоарите ще са паркинги за леки коли, а майките с малки деца ще бутат количките по пътното платно между летящите с бясна скорост коли?

  2. Veli

    Оо, begemot, пак ли си тук? Какво стана с обещанията на ГЕРБ за това, че Северозапада ще е приоритет този мандат? И какво стана с обещаната спортна зала в Монтана?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ