УЧЕНИК ОТ ПМГ СЪС 100 ТОЧКИ ОТ ИЗПИТА ПО МАТЕМАТИКА

Публикувано на 13/06/2017 16:04
/ прегледи: 1 562
/ коментари: 4 / в Общество, Събития
iкласиране

Седмокласникът Иван Макавеев от ППМГ „Св. Кл. Охридски” в Монтана е решил без грешка всички задачи от двата модула по математика и е единственият със 100 точки от националното външно оценяване. На изпит в региона са се явили 993-ма седмокласници, 357 са с резултат под минимума от 16 точки. Това обаче няма да им попречи да кандидатстват в средните училища, уточниха от РУО-Монтана.

Както и миналата година едва половината от седмокласниците са се трудили над втория модул от изпита, който им позволява да кандидатстват в елитни училища.

Английският уверено изпреварва немския език сред зрелостниците. Повече от половината , които са избрали като втори предмет за матура английски имат отлични оценки. Пълните шестици са осем, а средния успех  5,25. За немски език средния успех е 5.08, оценка над 5.50 имат 27 % от явилите се на изпита по немски. Трима абитуриенти имат пълни шестици по биология, един по руски език и история. Логично най-висок е успеха от изпита по химия, където се е явил само един и то  много подготвен дванадесетокласник.

Най-добре са се представили на матурата по български език и литература  зрелостниците от езиковата гимназия в Монтана ,ср. успех 4.82.  След тях са възпитаниците на гимназия „Найден Геров” в Лом 4.69, ФСГ”Васил Левски” – Монтана 4.50, ПМГ – Монтана 4.49.

От 16 юни започва приемането на документи за канидатстване след 7 клас. Това вече може да се направи и по електронен път.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Костадинка

  Кажете името на детето, ясно , че е седмокласник. Да се гордеят с него и родители и учители!!!

 2. Костадинка Петрова

  Напишете името на детето, то не е анонимно, ясно, че е 7 клас. Но нека се знае, как се казва и от къде е, за гордост на родители и учители!

 3. Хрисо

  100 т. по математика има колкото искаш , това не е постижение. 100 т. по БЕЛ е за новините.
  от 1000 души един със 100 т е нищо. В София от 9224 има 120 деца със 100 т. , дори в едно училище има 40 със 100 т.
  Замислете се за нивото на образованието в Монтана. Някога не беше така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ