ПАРКЪТ „СВЕТИ ДУХ” РАДВА ХОРАТА ОТ „ПЛИСКА” И „МЛАДОСТ”

Публикувано на 22/04/2015 14:02
/ прегледи: 3 788
/ коментари: 10 / в Медия, Събития / С ВИДЕО
novini-montana

Двегодишни малчугани и хора, които са част от историята на мястото се събраха за официалното откриване на парка „Свети Дух”. Възрастни дами разположени удобно на пейките настойчиво приканваха  фоторепортерите да не им скриват гледката. А тя наистина е впечатляваща. Водни огледала, фонтани, велоалеи, детска площадка, чешма – всичко, което трябва да има в едно място за почивка, за игра на децата, за сладка раздумка привечер или просто за разходка.
Това, което е направено върху 11 дкА североизточно от храма е по –голямата част от парка. Изграждането й е финансирано с близо 1 млн. лева по проекта „Зелена и достъпна градска среда”. Същият проект, чиято обща стойност е 4,7 млн. лв. включва и цялостния ремонт на канала и булеварда „Парта”, както и обновяването на Слънчевата градина.
С пари от общинския бюджет ще бъде озеленена и частта от близо 5 дка откъм ул. „Св. Кл. Охридски”
Продължава и работата по довършване сградата на храма. Това лято ще бъдат поставени прозорците, ще бъде направена и външна мазилка на сградата.

Share Button

Коментари в сайта

 1. Biser Kirilov

  Това не е парк. Това е бетон и плочи с отвратително изпълнение. Няма никакви водни огледала, има повече от нужното фонтани, банални и не представляват атракция. Дърветата са на такова разстояние от пейките, че никога няма да има сянка. Честно, прилича на ново гробище върху старото. Само велоалеята е добра!

 2. Daniela Cvetanova

  Честит да ни е парка въпреки че не живея в момента в Монтана смятам че е една прекрасна инвестиция за града

 3. Монти

  Тези които благодарите и стискате кметската десница-благодарете и за новопосртоения,новозакърпен булевард Парта !!!
  Сигурен съм,че никъде няма такъв прецедент-асфалт да деградира за два месеца!
  Проектантите така ли са го проектирали?…инвеститорите така ли са го инвестирали ?…строителите защо така го построиха?…някой става вече много нагъл ?!!
  Познайте дали ще има официално откриване…

  1. Тодорова

   Как е възможно отстрани асфалта да е добър, а точно по средата – не. Тъкмо се закърпи една дупка, айде изрежат нова.

 4. Pavlina Veselinova

  Не е вярно че туско и еврейско е гробището.Главата на една от най-старите фамилии в Фердинанд/,Монтан-Гигови и мой прадядо-Иван Момчилов Гигов е погребан там,българин!Иае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ