ОБХОДЪТ НА МОНТАНА СТАВА СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНАТА

Публикувано на 28/04/2016 15:03
/ прегледи: 891
/ коментари: 1 / в Медия, Общество, Събития / С ВИДЕО
Montana-3

Обходният път на Монтана да стане  собственост на общината, решиха общинските съветници. Това се налага заради промяната на старото трасе на републиканския път, тъй като то вече не отговаря на  изискванията за републикански път. Отсечката с дължина 6,171 км вече е част от мрежата на Областното пътно управление и е основно трасе за преминаване на леки и тежкотоварни автомобили по направлението Видин – Монтана – Враца. Предстои А”Пътна инфраструктура” да я  прехвърли  на общината. Така грижата за поддържането на отсечката занапред  ще е на общината.

Заради изграждането на компостираща инсталация теренът на Депото за твърди битови отпадъци ще бъде разширен с терени от землищата на селата Николово и Крапчене. С промяната на подробния устройствен план предназначението на 2,6 дка земеделска земя край с. Крапчене се променя. Новата инсталация, която ще преработва годишно около 6 500 тона биоотпадъци от зелените площи, парковете и градините. Минизаводът ще бъде разположен на 22 дка площ в рамките на депото. Фирма ЕМКО ще изгражда нова база за производствена и стопанска дейност край Горно Церовене. Съветниците разрешиха на мястото на някогашния стопански двор, върху площ от 10 дка да бъде създадена база на фирмата, която се занимава с ремонт и военна техника.

Съветниците приеха годишните отчети на общинските дружество. Три от тях „Регионалното депо за отпадъци” ЕООД, „Общински пазар” ЕООД и „Общински медицински център” ЕООД отчитат печалба, половината от нея ще бъде преведена на общината. Те ще разпределят и премии. „Технологичният парк”, „Самостоятелната медико-техническа лаборатория” и „Центъра за дентална медицина” са на загуба.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Veli

    Интервю на видинския депутат Владимир Тошев (защо ли точно той взема отношение по изграждането на един път в съседна област и къде ли била е Десислава Атанасова) отпреди точно една година-26.04.2015 г.–“В края на май трябва да приключи изграждането на обходния път на Монтана“. В него той казва, че министър Лиляна Павлова (същата, при която се осъществи ремонта на Петрохан, завършил с протести на хората заради забатачването му) е гарантирала завършването на обходния път на Монтана до края на май. Както всички знаем този обход беше открит (нарочно не казвам завършен) едва в края на декември, като има сериозни съмнения, че той е направен некачествено. Дано общината не сърба попарата с неговата поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ