21 БЕЗРАБОТНИ СЕ БОРЯТ ЗА ЕДНО РАБОТНО МЯСТО В ОБЛАСТТА

Публикувано на 23/04/2015 12:12
/ прегледи: 659
/ коментари: 2 / в Събития
novini-montana

Ръст на безработицата с 2,7 процента за региона отчита за месец март Регионалната агенция по заетостта. По-зле е само в съседната област Враца, където за 1 работно място се конкурират 33-ма уши. Според официалната статистика в 11-те общини на нашия регион без работа са 13 229 . Само за месец март новорегистрирани в Монтана са 107души. Равнището на безработица в общината е 17,7%, като броят на хората без препитание през март се е увеличил в половин процент.
Повече от половината, които се подписват в бюрата по труда в областта са с основно и по-ниско образование, а регистрацията им продължава повече от година. Според отчета на РСЗ област Монтана изпреварва Видин и Враца по брой на продължително безработни лица. В двете съседни области процентът е 44 – Видин, 47 – Враца и над 51 на сто за Монтана.

Share Button

Коментари в сайта

  1. Илиана Илиева

    А не регистрирани знаете ли че са повече от 107 души.Голяма безработица е !!!Младите хора се лутат от предприятие на предприятие но трябва да имаш връзки за да започнеш работа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ