ОТКРИВАТ ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ В МОНТАНА

Публикувано на 20/07/2015 14:02
/ прегледи: 7 048
/ коментари: 6 / в Общество, Събития
колеж

Професионален колеж от нов тип  в Монтана ще приеме първите си студенти в началото на следващата  учебна година. Днес политици, представители на бизнеса , държавната и местна власт подписаха Меморандум за създаване на първия в страната Интегриран професионален колеж.
„Целта е да помогнем не само за икономическото , но и за демографското стабилизиране на Северозапада. Имаме категоричната подкрепа на бизнеса, Министерството на образованието също има интерес към тази форма на обучение”, каза депутатът от РБ Борислав Великов. Макар и държавно бъдещото училище, което ще дава четвърта квалификационна степен ще има нужда от партньорството на местния бизнес.
Важно е младите хора от района да имат възможност да се квалифицират без да се налага да плащат за това. Колежът ще има и общежитие. В него освен теоретични знания ще се придобиват и достатъчно професионални умения, което всъщност е големия проблем пред завършващите средно професионално образование.Засега се предвижда обучение в направленията: селско, горско и рибно стопанство, техника, административно управление и администрация и архитектура и строителство.

Share Button

Коментари в сайта

 1. miron mironov

  Tiq sa maloumni, to nqma hora za ssredno obrazovanie, te tragnali da pravqt nqkava parodiq na kolej samo i samo da pe4elat izbori, ina4e Velikov e sveten, ni6to 4e ubi 4ovek v katastrofa i sled tova vsi4ko se potuli, vsse pak tova e dedo velikov!

  1. Василева

   А защо не? Защо да плащат квартири по другите градове като могат да учат тук на място. Приветствам идеята.

 2. Katia Dimitrova

  Напротив не са малоумни,не всички имат възможност да си изпратят децата в големите градове или зад граница.Браво,ще проуча как,и къде е,и завбъдеще бих си зписала децата там!!!

 3. Десислава

  Аз смятам,че е страхотно и то не само за младите,но и за тези като мен,които не са имали възможност преди години,а сега грижите за деца и работата не позволяват пътуване и дълго отсъствие.Щом аз бих се записала ,защо една майка да не запише детето си тук,ако няма възможността да покрие другите „най -малки“ разходи, камоли семестрите!?!Уважавам труда на хората да създадат колеж ,който би помогнал на много деца от северозапада ,чиито родители не могат да си позволят да ги пратят в София,Варна,Велико Търново и тнт.

 4. Leon albenov aleksiev

  Iskam da zapiha dvete si deca vuv pansiona vuv montana kak moga da gi zapiha nehto telefonen nomer imateli da se svrja sus vas

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ