В МОНТАНА ПО-ГОРЕЩО ОТ САУНА

Публикувано на 20/07/2015 15:03
/ прегледи: 3 428
/ коментари: 1 / в Общество, Събития
voda-race

38,2 градуса достигна температурата в 5-сантиметровия почвен слой в Монтана в 15 часа днес. Температурата на въздуха измерена в метеостанцията на брега на язовира е 34 градуса, според метеоролозите в 17 часа живакът ще се е качил с поне още два градуса. През нощта се очаква лека промяна на времето, температурите ще паднат с поне 2-3 градуса.
Пийте вода или плодови сокове. Не е разумно да се приемат кафе, чай и алкохол, защото увеличават диурезата и по този начин се губят повече течности. Бирата също не е решение, обясняват специалистите.
Вода трябва да се пие от стъклена, а не от пластмасова бутилка. Причината е, че когато е изложена на високи температури, пластмасата започва да отделя токсични вещества.При температури над 35 градуса обикновените електрически вентилатори не охлаждат, а „блъскат“ топлината в нас. Бъдете предпазливи, защото в жегите умират повече хора, отколкото, например, при земетресение, твърдят лекари. Най-уязвими са възрастните хора. Тези, които имат близки на преклонна възраст, които не живеят при тях да им се обаждат поне веднъж седмично.
Малките деца са рискова група също, защото имат малки тела, съответно – малък резерв на вода“, допълват специалистите.

Share Button

Коментари в сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ