98 НАПИРАТ ЗА КМЕТСКИ СТОЛ В ОБЩИНАТА

Публикувано на 15/10/2015 15:03
/ прегледи: 988
/ в Общество, Събития
novini-montana

323-ма са регистрираните кандидати за изборите на 25 октомври в община Монтана. Мераклиите за кметове на селата са 92-ма.Най-привлекателен за партиите и местните коалиции е кметският стол в с. Д-р Йосифово. За поста там ще се борят 8 кандидати. Те са с двама повече от претендентите за общински кмет.
В село Клисурица изборът е решен, тъй като там е регистриран само един кандидат – настоящият кметски наместник Васил Цеков. Безапелациионният управник на малкото селце е юрист по образование и кметува там от 1992 година.
Двама са кандидатите за кмет на Долна Вереница, по трима в Горна Вереница, Вирове и Липен, между четирима и шест в повечето села. Изключение правят само Габровница и Долно Белотинци, където за кмет се борят по седем души. Кандидати за кмет във всички 21 села на общината с над 100 жители е регистрирала само местната коалиция „Заедно за Монтана”. ГЕРБ имат 19 регистрации, без селата Клисурица и Стубел.
По шестима партийни активисти се борят за всяко от местата в Общинския съвет. 33 –те съветнически мандата си оспорват 225-ма кандидати. Повечето от тях вече правят индивидуални кампании, заради преференциалния вот.
Повече от 700 души се включват в 85-те секционни избирателни комисии в общината. Шест подвижни урни в селата ще осигурят конституционното право на глас на хора с тежки увреждания. В секцията в Младежкия дом в Монтана ще могат да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднение в придвижването от града. На интернет страницата на Общинската избирателна комисия – Монтана са публикувани телефоните, на които хората с увреждания могат да правят заявки  за помощ в изборния ден.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ