ОЩЕ 11 МЛН ЛЕВА ЗА ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ

Публикувано на 02/04/2024 17:05
/ прегледи: 163
/ в Общество, Събития
15

България и Швейцария продължават сътрудничеството си  в областта на професионалното образование. До края на месец април  МОН трябва да представи пред швейцарската страна  подробна  програма за  дуално обучение в периода 2024 – 2029 година. Програмата ще бъде финансирана с 11 милиона лева, съобщи в Монтана Васил  Радойновски, представител на Българо –швейцарска търговска камара. Според него „трябва да бъдат мобилизирани  предприятията на място, като  се създадат стимули за местни обединения на бизнеса, които да прилагат дуалното образование” .

Иван Сергисов, председател на АИКБ – Монтана, познава отношението на  местния бизнес към професионалното обучение:  “ Трябва да се огледат учебните програми, за да може още по-рано да бъдат заложени подобни възможности, за да има ефект. Защото ефектът от дуалното обучение е , когато човек приключи с него, да бъде пълноценен изпълнител на определена дейност”

В пет професионални училища в област Монтана вече има 10 паралелки с дуално обучение, със специалности в машиностроенето и елктропромишлеността.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ