ЗАСТЪПНИК: ИЛИ ПЛАЩАТЕ, ИЛИ НЯМАТЕ ШАНС

Публикувано на 09/06/2024 12:12
/ прегледи: 456
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

В прочулото се с изборни нарушения село Габровница се гласува активно още от сутринта. Към 9 часа пред изборното помещение  вече има опашка, а бюлетина  са пуснали малко повече от 50 избиратели.

Никой от хората, които разговарят на групички на площада не споменава, че е в селото се купуват гласове, както и че ще има манипулации при броенето на бюлетините.

Застъпник на партия обаче твърди друго. „С влизането в селото ми казват „Нямате шанс. Или плащате, или до тука. Това, което казват, че се гласува по съвест е пълна измама. Надявам се да е така, но не го виждам”. Според него цената на един  глас стига  до 150 лв. Но факти и доказателства за това няма.

Таня Тодорова , председател на СИК в Габровница  заяви „Няма проблеми с членовете  на комисията. Повечето от хората гласуват с хартиена бюлетина, само трима до 9 часа са гласували с машина”.

4 100 жители на община Монтана са гласували до 11 часа за европарламент. За НС гласувалите са  4 480, активността е малко  10 процента. За разлика от предишни избори днес повече избиратели в Лом са отишли до урните – малко над 11 процента.

Най-висока е активността в община Георги Дамяново 21,5%, единствено там хората са гласували и за двата вида избори.  В Чипровци са гласували 20 %, в останалите общини между 11 и 15 на сто.

По данни на ЦИК до обяд област Монтана е с най-висока активност в цялата страна.

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ