ЧЕТИРИМА В АРЕСТА ПРИ ОПЕРАЦИЯТА „БЯЛО“

Публикувано на 09/12/2022 16:04
/ прегледи: 823
/ в Общество, Събития
Exif_JPEG_420

Полицията в Монтана обяви резултати от операцията „бяло”, която   стартира  на 7 декември в цялата страна .

В ОДМВР Монтана са образувани 11 досъдебни производства, от които 10 за престъпления, свързани с наркотични вещества и 1 – за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. 4-ма жители от областта са задържани за денонощие  в полицейските арести. Проверени са 37 питейни и увеселителни заведения и 31 района в близост до училища и детски градини. Иззети са 20,5 грама наркотични вещества.

В спално помещение в затворническо общежитие от открит тип в  Бойчиновци  в процеп на тухлена стена са намерени и иззети 3 полиетиленови пликчета, съдържащи 25 топчета с общо тегло 6,1 грама суха зелена тревна маса с външни белези на канабис.

В Лом, в стая на 37-годишен мъж, задържан към момента на проверката в РУ Враца, е открита суха зелена листна маса с общо тегло 6,98 грама, реагирала при полеви наркотест на канабис.

От апартамент в Монтана, обитаван от 23-годишна жена, са иззети 7,36 грама суха зелена тревна маса и част от цигара, реагирали при наркотест на канабис.

След сигнал в  с. Княжева махала,от 46-годишен местен жител са  иззети 2 пистолета, от които единият без сериен номер, самоделна пушка без сериен номер, 40 патрона от различен калибър, 5 кутии и плик, съдържащи черно прахообразно вещество, най-вероятно барут.

Установени са и 3-ма шофьори с положителен тест за наркотици, операцията продължава.

 

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ