ВДИГАТ ПИЛОН С ТРИБАГРЕНИКА НА ВХОДА НА МОНТАНА

Публикувано на 03/04/2024 15:03
/ прегледи: 348
/ в Общество, Събития
Savetnici_zname_002

Съветници от Монтана даряват средства за поставяне на  националния флаг  на входа на града.

28 общински съветници се включиха с лични дарения в  инициативата да бъде издигнат българският трибагреник на източния вход на Монтана. Трикольорът ще бъде с размери 5 на 3 метра и ще бъде поставен на  15-метров пилон в зелената площ на кръговото движение на изхода за Враца и Берковица.  Събраните средства са 2 800 лева, съобщи Стоян Стоянов от местната коалиция на СДС/ГЕРБ, БНД, БЗНС БНД/.

Идеята подкрепя и общината, заяви кметът Златко Живков. В пресконференцията на , която бе обявена инициятивата участваха  председателят на Общинския съвет Иво Иванов,  съветниците Иван Петров, Пламен Петков, Стефка Александрова, Теодора Любенова, Росица Благоева, Любомир Иванов и Николай Димитров.

„Това не е първия път, в който отделяме собствени средства за определена кауза, заяви Пламен Петков от НДСВ (ДПС, „Български гласъ“).

„Искаме да покажем, че нашата работа не е свързана само с  предложения за разходи от бюджета на общината, а можем и сами да финансираме определени дейности, за които имаме общо съгласие“, заяви Стефка Александрова от БСП „За България“.

Съветниците ще дарят лични средства и за наградния фонд на великденския мотокрос в берковското село Мездрея, съобщи  Иван Петров .

 

Share Button

Коментари в сайта

Все още няма коментари в сайта, вашият коментар може да е първият.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ